Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

ΑΚΕ: Να μπει τέλος στην εκδούλευση! Ζητάμε τη στήριξή σας στις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου!


Ως Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων, αδυνατούμε να μη σχολιάσουμε τα τεκταινόμενα της περασμένης εβδομάδας, ενόψει και των επικείμενων εκλογών για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στις 15/11. Εν ολίγοις, σοβαρότης μηδέν και παντελής αναξιοπιστία από Νυστέρι και Συνδικαλιστική Αλλαγή.


Ξεκινώντας από τη συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για το ζήτημα της παραμονής των 3μηνων συμβασιούχων συναδέλφων που αναπληρώνουν αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή, θα ζητήσουμε από τον πρόεδρο του Σωματείου να είναι πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις του. Η πρόσληψή τους δεν επηρέασε τη σειρά κατάταξής τους στους πίνακες των επικουρικών και δεν τίθεται ζήτημα απόλυσής τους έως τις 31/12, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις τους μετά από σχετική παράταση που έλαβαν.

Το ζήτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι με αυτή την κατηγορία των συναδέλφων που προσέφεραν τα μέγιστα στο ΕΣΥ σε μια κομβική περίοδο και αναντίρρητα εργάστηκαν στα πιο απαιτητικά τμήματα των Νοσοκομείων. Ως Α.Κ.Ε., συντασσόμαστε απόλυτα με την πρόταση της ΔΑΚΕ Υγειονομικών να προσληφθούν ως κανονικοί επικουρικοί, καθώς απορροφήθηκαν από τους σχετικούς πίνακες βάσει μοριοδότησης.

 

Αναφορικά με τα του Σωματείου, οφείλουμε να καταγγείλουμε το Προεδρείο για εμπαιγμό. Υποτίθεται πως θα συζητείτο στο ΔΣ το αίτημα μας για τον έλεγχο των οικονομικών από Ορκωτό Λογιστή. Αντ΄ αυτού, είχαμε μια εισήγηση-παρωδία από τον νυν πρόεδρο με επανάληψη του τσιτάτου «όλα στο φως» αλλά χωρίς να τεθεί το ζήτημα επί της ουσίας και σε ψηφοφορία, γεγονός που προκάλεσε την αποχώρησή μας. Ακολούθησε η έκρηξη του πρώην προέδρου, που ζήτησε το λόγο γιατί συζητήθηκε το ζήτημα. Εν ολίγοις, ομολόγησε πως αυτός ήταν ο ρυθμιστής της κατάστασης εδώ και 6 μήνες υπαγόρευε αν και πότε θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Κατά τα φαινόμενα, υπάρχει ρήξη μεταξύ Νυστεριού και Συνδικαλιστικής Αλλαγής. Κατά τα φαινόμενα. Δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε γιατί εξαρχής το Νυστέρι λειτουργούσε ως ο «λαγός» του πρώην προέδρου και δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να εκμαιεύσει τις ψήφους των συναδέλφους υποσχόμενο κάθαρση.

Κάθαρση που υποσχόταν αλλά αδυνατεί να υλοποιήσει εδώ και μήνες, γιατί τα ηγετικά στελέχη του ενδιαφέρονταν περισσότερο για τις δημόσιες σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο, τον οποίο θεωρητικά στηλίτευαν. Κάπως έτσι, πέρασαν 6 μήνες από το αίτημά μας, το οποίο ακόμα δεν έχει συζητηθεί.

Αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Αν η ρήξη είναι πραγματική, ποια η τύχη του πολυδιαφημισμένου «προοδευτικού Προεδρείου»; Θα έχουμε 2 προέδρους, έναν εκλεγμένο και έναν σκιώδη; Διαφορετικές ανακοινώσεις αλλά όχι κοινές ως Σωματείο; Ποιος θα διαχειρίζεται την ιστοσελίδα του Σωματείου;


Αν αναλογιστεί κάποιος το νοσηρό παρελθόν του Σωματείου, το οποίο εμείς φέραμε στην επιφάνεια επί της ουσίας χωρίς να μασάμε τα λόγια μας και χωρίς να πουλάμε εκδούλευση για ψηφοθηρικούς λόγους, πρόοδος είναι η ειλικρίνεια και η υπευθυνότητα. Ουδέποτε αποπροσανατολίσαμε για ίδιον όφελος (το κάνει διαχρονικά η Συνδικαλιστική Αλλαγή), ουδέποτε συγκαλύψαμε (το κάνει το Νυστέρι).

Ανέκαθεν διαθέταμε στις τάξεις μας συναδέλφους ευήθεις και καταρτισμένους. Επί τη ευκαιρία των εκλογών για τις θέσεις των αιρετών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ζητάμε τη στήριξή σας. Είναι δεδομένο πως θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων-αιτημάτων των συναδέλφων με αντικειμενικότητα και απόλυτο σεβασμό στη νομοθεσία. Δώστε μας τη δύναμη να το κάνουμε πραγματικότητα με την ψήφο σας!

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο της Α.Κ.Ε. :

1. ΑΒΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ

2. ΑΡΝΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

3. ΓΚΟΥΒΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

4. ΓΡΟΥΖΗ ΕΥΤΥΧΙΑ του ΣΩΚΡΑΤΗ

5. ΚΑΓΚΕΛΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

6. ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

7. ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ

8. ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΠΕΝΝΥ) του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

9. ΜΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΦΩΤΙΟΥ

10. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

11. ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

12. ΜΠΑΛΤΖΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

13. ΜΠΙΛΙΑΝΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

14. ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΡΕΤΗ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

15. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ ΑΝΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ

16. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ

17. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

18. ΠΟΓΙΑΝΤΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

19. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

20. ΧΑΒΕΛΕ ΑΜΑΛΙΑ του ΑΛΕΞΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου