Σάββατο 13 Μαΐου 2023

ΑΚΕ: Τήρηση των υποσχέσεων με σημαντική κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας



Η λύση του κτιριακού προβλήματος που αντιμετώπισε το Νοσοκομείο μας ειδικά μετά τον σεισμό του 2008 υπήρξε μια από τις πάγιες διεκδικήσεις της Παράταξής μας, καθώς εξαρχής είχαμε εντοπίσει πως ήταν αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την καθημερινή ομαλή λειτουργία του.

Οι σημερινές Διοικήσεις της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου μας, συνεπικουρούμενες  και από την αρμόδια Τεχνική Υποδιεύθυνση, εργάστηκαν σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους για την περαιτέρω κτιριακή αναβάθμιση. Έμφαση δόθηκε στο σκέλος των προβλημάτων που άφησε πίσω του ο σεισμός, όπως η εγκατάσταση του Φαρμακείου σε κοντέινερ και η αχρήστευση της πρώην Σχολής Νοσοκόμων. Τα συγκεκριμένα προβλήματα απετέλεσαν αντικείμενο συζήτησης και στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Σωματείου μας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και υπήρξε δέσμευση να δοθεί λύση. Προηγουμένως, είχαν πραγματοποιηθεί σχετικές αυτοψίες στους συγκεκριμένους χώρους και από κλιμάκια της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, ενώ ο ίδιος ο Διοικήτης της 6ης ΥΠΕ κος Ιωάννης Καρβέλης είχε κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις για την υλοποίηση της κτιριακής αναβάθμισης του «Αγίου Ανδρέα».

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του σκεπάστρου που θα συνδέει ΤΕΠ και Πολυόροφο Κτίριο (καθυστερημένο έργο που είχε δρομολογηθεί πριν την πανδημία) συνέπεσε με την ανακοίνωση από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ 3 μεγάλων έργων, τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργείο και θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης: η κατασκευή νέου Φαρμακείου, η ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων και η αναβάθμιση του ΤΕΠ.

Οφείλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας, καθώς οι εκκλήσεις μας να δοθεί λύση στο κτιριακό εισακούστηκαν και οι ηγεσίες των 3 εμπλεκομένων φορέων (Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας») απέδειξαν έμπρακτα πως δεν έδιναν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Όσοι επένδυαν στο να αποδειχθούν φρούδες οι ελπίδες για να έχουν υλικό για ανακοινώσεις-καταγγελίες, θα αρκεστούν στη γκρίνια επειδή δε ζητήθηκε η άποψή τους. Κάπως έτσι θα αποκτήσουν λόγο ύπαρξης υπηρεσιακά, καθώς μόνιμα απόντες είναι με απροσδιόριστο είδος αδείας…


Ανεξάρτητη  Κίνηση  Εργαζομένων

Γ.Ν.Π. «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου