Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Α.Κ.Ε.: Ευχαριστίες για τη στήριξη στην Κατερίνα Ασλανίδη – Διαγραφή μέλους

 


Στις 13-7-2023, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων προκειμένου να πραγματοποιήσει αποτίμηση του εκλογικούς αποτελέσματος.

Το Συντονιστικό Όργανο της ΑΚΕ:

·     Ευχαριστεί θερμά τους 221 εργαζομένους για την στήριξή τους στην υποψήφιά μας κα Κατερίνα Ασλανίδη. Εύχεται καλή επιτυχία τόσο στον τακτικό εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ κο Δημήτρη Οικονόμου όσο και στον αναπληρωματικό εκπρόσωπο κα Κατερίνα Ασλανίδη.

·     Εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την κάκιστη ερμηνεία της Υπουργικής Απόφασης, η οποία οδήγησε στον αποκλεισμό από τη διαδικασία της ψηφοφορίας τόσο τους 19 επικουρικούς του ν. 4820/2021 όσο τους ειδικευόμενους νοσηλευτές και τους ΟΑΕΔ 55-67. Αποκλειστικά υπεύθυνους θεωρεί τη Διοικητική Διεύθυνση και το Γραφείο Προσωπικού, καθώς και την Εφορευτική Επιτροπή που δεν αποδέχθηκαν την επιστολή του Νομικού Συμβούλου του Νοσοκομείου. Δε θα υποβληθεί ένσταση αλλά στο εξής θα απαιτηθεί να τηρείται η διαδικασία με τις 3 συνεδριάσεις, όπου θα γίνεται ενδελεχής έλεγχος της λίστας των εκλογέων, για να μην μετατρέπεται εσαεί η εκλογική διαδικασία σε παρωδία.

·     Εκφράζει τη λύπη του που το Νυστέρι προσδέθηκε εκ νέου  στο άρμα του αργόμισθου αντιπροέδρου του Σωματείου και επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Αλλαγής, αλλά και την ανησυχία του πως θα επαναληφθούν τα φαινόμενα κατασυκοφάντησης του Φορέα και συναδέλφων. Εφόσον συνεχιστεί η ανοχή της Διοικητικής Διεύθυνσης και της Διοίκησης στη χορήγηση αδικαιολόγητων συνδικαλιστικών αδειών και κανονικών άδειας στον συγκεκριμένο κύριο, θα επανεξεταστεί από το Όργανο η πιθανότητα προσφυγής στην Αρχή Διαφάνειας.

·     Αποφάσισε τη διαγραφή της κας Ιωάννας Καγκελάρη από τις τάξεις της ΑΚΕ, θεωρώντας πως ενήργησε εις βάρος της παράταξης και πως αγνόησε επιδεικτικά το Συντονιστικό Όργανο, όταν κλήθηκε να υποστηρίξει την υποψηφιότητά της ενώπιον αυτού πριν τις εκλογές, σε συνέχεια και προηγούμενων απαράδεκτων συμπεριφορών με τις οποίες υποδαύλισε τόσο την ΑΚΕ όσο και συνυποψηφίους της σε προηγούμενες εκλογές. Απέσυρε την υποστήριξή του σε αυτήν για τη θέση του αναπληρωματικού αιρετού μέλους του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και την καλεί να παραδώσει την έδρα της προκειμένου να αναλάβει χρέη αναπληρωματικού μέλους η κα Παρθενόπη Κουμάντου. Με την αποπομπή της τη συνοδεύουν ευχές για καλή επιτυχία με όποια παράταξη κι αν αποφασίσει να συμπορευθεί.


Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας:

Οικονόμου Δημήτρης - 227 ψήφοι (42,43%)

Ασλανίδη Κατερίνα - 221 ψήφοι (41,30%)

Καγκελάρη Ιωάννα - 46 ψήφοι (8,59%)

Μαρκόπουλος Παναγιώτης - 45 ψήφοι (8,41%)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου