Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Με σχεδίαση της υπαλλήλου του Γ.Ν. Πατρών, Παρθενόπης Κουµάντου, ο ηλεκτρονικός νοσηλευτικός φάκελος


Ξεκινά πιλοτικά στη Νεφρολογική Κλινική του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας»µε σχεδίαση και υλοποίηση της υπαλλήλου Πληροφορικής, Παρθενόπης Κουµάντου.

Ένα πρωτοποριακό σύστηµα για την σχεδίαση και υλοποίηση ηλεκτρονικού φακέλου νοσηλείας θα εφαρµοστεί πιλοτικά στην Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκοµείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και αυτό αποτελεί προϊόν µελέτης της υπαλλήλου Πληροφορικής ΤΕ, Παρθενόπης Κουµάντου. Πρόκειται για ένα πιλοτικό σχέδιο το οποίο «απαντά» στις ανάγκες της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών στο ΕΣΥ, το οποίο «αγκαλιάστηκε» από την διοίκηση του Γενικού Νοσοκοµείου Πατρών και έτυχε έγκρισης της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ.

«Είναι πολύ σηµαντικό να εφαρµόσουµε ψηφιακά συστήµατα σε όλα τα νοσοκοµεία γιατί θα έχουµε καλύτερα αποτελέσµατα στην παραγωγικότητα των νοσοκοµείων», ανέφερε στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Και πρόσθεσε: «Είναι από τις εφαρµογές που τις χρειαζόµαστε. Τέτοιες πρακτικές µας βρίσκουν απόλυτα σύµφωνους και τις  ενισχύουµε σε συνεργασία µε τις διοικήσεις των νοσοκοµείων».

 Υπογράµµισε την στόχευση του Υπουργείου Υγείας για να εφαρµοστεί η ηλεκτρονική καταγραφή του σε όλα τα νοσοκοµεία της επικράτειας, όσον αφορά στις λοιµώξεις, στα οικονοµικά στοιχεία αλλά κυρίαρχα στον ιατρικό φάκελο κάθε ασθενούς προκειµένου να υπάρξει καταγραφή δεδοµένων παραγωγικότητας του κάθε νοσοκοµείου και αντίστοιχα παρεµβάσεις της πολιτείας στα οικονοµικά δεδοµένα και τους προϋπολογισµούς.

Μάλιστα, ο κ. Καρβέλης ανακοίνωσε πως το συγκεκριµένοσχέδιοθασταλείαπότην6ηΥΠΕ στο Κέντρο Τεκµηρίωσης που εφαρµόζει προγράµµατα ψηφιοποίησης προκειµένου να αξιολογηθεί ως «οδηγός». Κλείνοντας, εξήρε την πρωτοβουλία της κ. Κουµάντου, τονίζοντας πως «ενισχύουµε τις ενέργειες των εργαζοµένων προς αυτήν την κατεύθυνση που εκσυγχρονίζουν και βελτιώνουν το νοσοκοµείο».

Π. ∆ΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ∆ΡΑΣΕΙΣ»

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΠ«Ο Άγιος Ανδρέας»Παναγιώτης ∆ηµόπουλος δήλωσε από την πλευρά του ότι «η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών ενισχύει την προσπάθεια που γίνεται για την καλύτερη ανακατανοµή των δαπανών του Υπουργείου Υγείας στα νοσοκοµεία µας. Η κ. Κουµάντου, που ανήκει στο τµήµα της Πληροφορικής του νοσοκοµείου µας, προχώρησε ένα πρωτοποριακό σύστηµα που αφορά στην ψηφιοποίηση ενός τµήµατος των DRG,του νοσηλευτικού φακέλου. Το ∆.Σ.του Νοσοκοµείου ενέκρινε αυτή τη µελέτη και ελπίζουµε το πρόγραµµα να αποδώσει προς όφελος του Νοσοκοµείου µας και για την 6η ΥΠΕ. Συγχαίρουµε την κ. Κουµάντου για την προσπάθεια που καταβάλλει και ελπίζουµε και σε άλλες καινοτόµες δράσεις που είναι επ’ ωφελεία όλων µας».

ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ: «ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ»

«Στα πλαίσια της ψηφιοποίησης του νοσηλευτικού φακέλου για το νοσοκοµείο µας, υλοποιήθηκε µια καινούργια εφαρµογή, η οποία θα εφαρµοστεί στις Κλινικές µας. Ξεκινάµε πιλοτικά από την Νεφρολογική και µετέπειτα θα εγκατασταθεί αυτό το σύστηµα και σε άλλες Κλινικές, καταγράφοντας ψηφιακά τα στοιχεία των ασθενών. Είµαστε πολύ χαρούµενοι που θα λειτουργήσει πιλοτικά αυτό το σύστηµα και ελπίζουµε να εγκατασταθεί και σε άλλα νοσοκοµεία», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Κουµάντου.

Πηγή: dete.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου