Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Α.Κ.Ε.: «Ναι» στη συγκρότηση Προεδρείου για το κοινό καλό – Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές


Ως Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων οφείλαμε να μετουσιώσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης, με την οποία μας τίμησαν οι συνάδελφοι μας, σε εκπροσώπησή τους στο Προεδρείο του Σωματείου «Ιπποκράτης».

Η τίμια και ειλικρινής στάση μας διαχρονικά εκτιμήθηκε μέχρι και από όσους μας υποδαύλιζαν και μας παραγκώνισαν στην προηγούμενη συγκρότηση, με το πρόσχημα πως δεν είμαστε αρκετά «προοδευτικοί».

Αποφασίσαμε, ως εδραιωμένη δύναμη με 5 έδρες στο Σωματείο, 2 στην Εξελεγκτική, 1 στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και 8 στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, να συμπράξουμε με το «Νυστέρι». Αφήσαμε στην άκρη την αντιδραστικότητα και τη στείρα αντιπολίτευση. Προτάξαμε το κοινό καλό και τη σωστή λειτουργία του Σωματείου για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, που θα μας βρει μπροστάρηδες στους αγώνες και τις διεκδικήσεις, σε μια εποχή που οι προκλήσεις στη Δημόσια Υγεία είναι μεγάλες.

Κόκκινες γραμμές και ιδεολογικές διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν, οι οποίες εκφράστηκαν και μέσα από τους κόλπους μας κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει πως είμαστε μια πραγματικά δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, που δεν καταπνίγει οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης, διαμαρτυρίας ή αμφιβολίας.

Η κατάληψη των θέσεων του Αντιπροέδρου και 2 Γραμματέων από εκλεγμένους της Α.Κ.Ε. διασφαλίζει πως θα ασκήσουμε ουσιαστικό έλεγχο στη λειτουργία του Προεδρείου. Πάντως, αν στην πορεία ανακύψουν νέα δεδομένα και διαψευστεί η εμπιστοσύνη μας, δε θα διστάσουμε να επιλέξουμε τον δρόμο της ρήξης.

Καλή θητεία στο νέο Προεδρείο κι ελπίζουμε σε μια δημιουργική κι εποικοδομητική 2ετία! 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου